Bredevoort 2007 Afdrukken

Beelden van Thorvald Dudok van Heel

Opening door Prof. Andreas Kienlin, hoofddocent en artistiek leider van de kunstafdeling Beeldhouwen aan de Alanus Hochschule te Alfter / Bonn.
De Duits-Nederlandse band ‘Dune Way’ zal met akoestische muziek deze feestelijke opening omlijsten.

Het werk van beeldhouwer Thorvald Dudok van Heel is vanaf zondag 14 oktober t/m 18 november 2007 te zien in zijn atelier te Bredevoort, Koppelstraat 6.

Met deze bijzondere expositie treedt ook de stichting voor het eerst naar buiten. Behalve in het atelier zullen ook in tuinen en parken in Bredevoort nieuwe beelden van Thorvald te zien zijn. Een wandelroute vanuit het atelier voert de bezoeker langs de beelden.

Thorvald Dudok van Heel (1940) is pas later in zijn leven beeldhouwer geworden en heeft de laatste 10 jaar veel grote beelden gemaakt in Larvikietsteen, een bijzondere en zeldzame hardsteen soort uit Noorwegen, omgeving Oslo. Zijn werk is abstract en exploratief en raakt het gevoelsleven van degene die naar het beeld kijkt en in zich opneemt. De beelden doen een beroep op een meevoelen, meebewegen, waarbij de waarnemer nieuwe gebieden van het innerlijk leven betreedt.