Bredevoort 2013 Afdrukken

MET EN ZONDER ELKAAR Van 29 juni 2013 t/m 28 juli 2013 in Bredevoort en verlengt t/m 18 augustus wegens grote belangstelling.
Nieuwe en oude beelden in steen en brons rond het thema ‘de mens’.
Twee van de deelnemende beeldhouwers, Cilli Truernit (Duitsland) en  Loic Devaux Frankrijk) studeren nog dit jaar af  aan de kunstopleiding van de Alanus Hochschule in Alfter (Dld). De tentoongestelde werken zijn onderdeel van de afsluitende beoordeling van vrij werk.
Guido te Walvaart en Thorvald Dudok van Heel verblijven reeds langere tijd als steen- c.q.  beeldhouwer in Bredevoort. Te Walvaart is met nieuw werk vertegenwoordigd, Dudok van Heel toont enige werken, die bijdragen aan het thema van de tentoonstelling.

Op 29 juni was het zo ver: De feestelijke opening kon plaatsvinden in de expositieruimte van de stichting met een groep beeldhouwstudenten van de Alanus Hochschule te Alfter/Bonn uit Duitsland, met vrienden van de stichting en met genodigde gasten.
De officiële opening werd verricht door Thorvald Dudok van Heel, voorzitter van de Stichting met de toespraak waarin hij inging op de geëxposeerde beeldhouwwerken, de makers ervan en het ontstaan van de expositie titel, MET EN ZONDER ELKAAR